Başkan Berber,Berat Gecesini Fırsata Çevirmeliyiz

HAK BİR SEN

Genel Merkez
Berat Gecesinin kurtuluşumuza vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu belirten Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Berber "Bu geceyi yeni bir başlangıca, kutlu bir fırsata çevirebilmeliyiz" dedi.
Başkan Berber,Berat Gecesini Fırsata Çevirmeliyiz

 BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Berat Gecesinin kurtuluşumuza vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu belirten Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Berber “Bu gecede Allah`a samimiyetle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ondan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir irade ortaya koymak ve istikamet sahibi olmak gerekir ” şeklinde konuştu.

 

Berat Gecesini yeni bir başlangıca, kutlu bir fırsata çevirebilmeliyiz diyen Berber, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) duâ ettiği gibi bizler de; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, Senden yine Sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, Senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana lâyık bir surette hamd etmekten acizim” diyerek yalvarmalıyız.” dedi.

 Berber, “Berat Gecesi, hayrın ve faziletin üstün olduğu bir gecedir. Kur’ân’ın Peygamberimiz’e (asm) indirilmeye başlandığı bir gecedir. Af dileyenin günahlarının bağışlanacağı, rızık isteyenlere rızık kapılarının açılacağı bir gecedir. Berat Gecesi; kin ve nefretin, gıybet ve hasedin, yalan ve riyanın yok olduğu, Efendimiz’in (asm) ‘Ey Allah’ın kulları kardeş olun’ emrine uydukları bir gece olsun” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum