Eyüp Havuzbaşı Yeşil Camii Kur’an Kursu 7 Yaşında

HAK BİR SEN

Genel Merkez
İstanbul’un önemli Kur’an kurslarından olan ve yetiştirdiği yüzlerce hafızla adını duyuran Eyüp Havuzbaşı Yeşil Camii Kur’an Kursunu Hak Bir Sen Yönetimi Ziyaret etti.
Eyüp Havuzbaşı Yeşil Camii Kur’an Kursu 7 Yaşında

İstanbul'un önemli Kur'an kurslarından olan ve yetiştirdiği yüzlerce hafızla adını duyuran Eyüp Havuzbaşı Yeşil Camii Kur'an Kursunu Hak Bir Sen Yönetimi Ziyaret etti.

 Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber, Genel Sekreter Ahmet Alay, Basın Hakla İlişkiler Başkanı  Osman Akınca, Başkan Yardımcısı Bayram Yılmaz’ın da görev yaptığı Kuran Kursu öğreticisi  Ebu Bekir Taştan’dan bilgi alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı eğitim programları gereği eğitilmek üzere müracaat eden öğrencilere, Kur'an-Kerim'i yüzünden okuma (talim, tecvid, tashih-i huruf) çalıştırılarak, dini bilgiler (İtikad, ibadet, siyer, ahlak) dersleri işlenmektedir.

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı hafızlık tespit sınavına yaklaşık 43 öğrenci katılarak hafızlık diploması almaktadır

Kursta öğrencilere Hüsn-ü hat ve güzel Kur'an-ı Kerim okuma dersleri yanında kıraat ilimleri de öğretilmektedir. Öğrencilere, temel islami bilimler, mesleki bakımdan hutbe okuma, vaaz verme noktasında da tatbikatlı olarak eğitim verilmektedir.

Bunun yanında kurs öğrencilerine, bilgisayar eğitimi verilmek suretiyle halk eğitim merkezleri kanalı ile sertifika almaları sağlanmaktadır.

Kuran Kursu Hocalarından  Ebu Bekir Taştan verdiği bilgiye göre  , Eyüp Havuzbaşı Yeşil Camii Kur'an Kursu öğretime yeni başlayan talebeler 1. Yılında  Kur’an-ı  Kerimi yüzünden okuma, Dini Bilgiler, Siyer, Akaid, Talim, Tecvid Dersleri alıyor. 2.yılında ise hafızlık eğitimini alıyorlar.7 -15 yaş arası orta öğretimlerine buradan devam ediyor. İmam Hatip Lisesi diğer liselere devam ederken Arapça eğitimi alıyorlar. Kurslarda 100 mevcuttur. Bir şube Bayrampaşada,1 şube Çağlayanda, 200 öğrenci ve 20 hoca ile eğitime devam edilmektedir. Her yıl 20-25 hafız yetişiyor. 2 yılda bir icazet merasimi yapılıyor. Bu yıl 43 hafız icazet aldı. Her bir hafız civar camilerde ezbere mukabele okumaya devam ediyor.1 hoca 10 hafız yetiştiriyor. Ayrıca Sultangazi ilçesinde yeni kurs binasının inşaatı devam ediyor.7 Yıldızlı İslami İlimler Akademi Merkezi 2016 yılında hizmete gireceği planlanmaktadır.

Hak Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yılmaz ve Kuran Kursu Hocalarından Ebu Bekir Taştan  ve diğer hocalarını hizmetlerinden dolayı teşekkür eder. Hizmetlerinin devamını diler. Allah yardımcıları olsun.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum