Hak Bir Sen’den,Sahte Üyelik İddiası

HAK BİR SEN

Genel Merkez
Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber, Üyelerimizin müftülüklerde çalışan yetkililer tarafından sahte üyelik çekilme forumları doldurulduğu ve baskılar yapıldığını öne sürdü.
Hak Bir Sen’den,Sahte Üyelik İddiası

Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber,  Üyelerimizin müftülüklerde çalışan yetkililer tarafından sahte üyelik çekilme forumları doldurulduğu ve baskılar yapıldığını öne sürdü.

Başkan Berber, şu iddialarda bulundu:

“Sendika üyeliği ve çekilme basit ve sıradan bir belge olmadığından, şekli, içeriği ve her türlü detayı mevzuatla düzenlendiğinden, yine sendika üyeliği; Sendikayla gerçek kişiler arasında mali, hukuki sonuçlar içeren ve karşılıklı irade beyanına dayanan bir sözleşme olduğundan, resmi evrak ve sözleşmelerde karar başkasına! İmza bir başkasına! Ait olamayacağından, Hak Bir Sen üyeliklerinde (üyelikten çekilme ve kabul kısımlarda ) kime ait olduğu belli olmayan son derece basit ve uyduruk çizgiler bulunduğundan, kısaca, üyelere ait olmadığı, bir kişinin 2 defa istifa ettirildiği, Kanuna Aykırı, Usulsüz ve Sahtedir. ”dedi.

20.05.2015 yapmış olduğu Basın Açıklamasında, Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber,

“Hak Bir Sen iki yıldan beri kurulmuş olup, üyelerini Maddi ve manevi sahada yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Diyanet Merkezinde yetkili olmasa da etkili faaliyetler yürütüyor ve yürütmeye devam edecektir.

Hak Bir Sen, bütün şiddetli engellemelere rağmen ehlisünnet çizgisinden yürümeye devam etmektedir.

Hak Bir Sen, Sendika kardeşliğini değil İslam kardeşliğini kabul etmektedir. Maalesef sendika kardeşliğini, parayı ve makamı kullanarak entrikalarla hedeflerine ulaşmaya çalışanlar mutlaka bu dünyada olmazsa da ahirette bunun hesabını vereceklerdir.

  Hak birsen sendikası olarak, Türkiye genelinde yapmış olduğumuz faaliyetler hizmetlerimiz birilerini her nedense çok rahatsız etmiştir. Bu rahatsız olanlarda dillerinden Din ve Kitap düşürmemektedirler. Bizi En çok üzen durum budur. Diyanet İşleri Başkanlığımız her nedense sakalımızın uzun olduğunda veya şalvar, cübbe giydiğimizden sarıkla dolaştığımızdan yakasız gömlek giydiğimizden dolayı veya birileri tarafından yanlış anlatıldığımızı zannımızca 2 yıldan beri sendikamızı bir türlü makamında kabul etmemektedir. Ancak yine de amirimizdir. Ehlisünnettir. Kendisini seviyor Kamuoyunda küçük düşürmeye çalışan şer güçleri ve siyasileri kınıyoruz. Ve defalarca da kınamaya devam edeceğiz.

Sayın Başkanımızdan çok rica ediyoruz ki Müftülüklerdeki sendika yöneticileri diğer sendikalarla aleyhine girmekten vazgeçsinler, bile bile müftülükte çalışan il ve ilçe başkanları bulundukları yerleri sendika binası gibi kullanmaktadırlar. Diğer sendikaları hor görmekte hasımane tavırla takınmaktadırlar. Müftülerinde buna alet etmektedirler.

Örneğin;

1- İstanbul Fatih müftülüğünde bir sendika yetkilisi müftülükte memurdur. Evrakta sahtecilik yapmakta ve yapmakta devam etmektedir. İşte örnekleri….

Fatih Müftüsünü en az 10 defa yanına giderek evraklarını göstermiş olduğumuz halde hiçbir işlem yapmamaktadır. Bizim Üyemiz olan Bahattin Gürü  2 defa istifa ettirildiği; 05.02.2015 tarihinde  338 sayılı ve 07.05.2015 tarihine 1178 sayılı evrakla  tekrar istifa ediliyor. Forma atılan İmzalar ise farklı. Diğer evraklarda bunlar gibidir….

2.Yozgat İli Akdağmadeni ilçesinde görev yapan İmamlardan Mustafa Kayüz Hoca Efendi Hem sendikamızın yönetim kurulu üyelerinden olup aynı zamanda İl Başkanlığını yürütmektedir.  Vatandaş ve  din görevlileri tarafından sevilen bir kişidir. Ancak Müftü Efendinin taraf tutarak Mustafa’nın Tayin meselesini Fesat karıştırarak kazandırmamıştır. Aralarındaki husumetten dolayı Müftü efendinin birçok kez bizlere Mustafa’yı Görevden alın yoksa burada bir tane üyeniz kalmaz dedi. Söylemlerinden kısa  bir zaman sonra  Müftülük şefi olan zat, hem Müftü vekili hem de sendika başkanı oldu. Müftü vekilliği yetkisini kullanarak Hak bir sen Üyelerini sayımdan önce toplu olarak kendi sendikasına usulsüz kaydetmiştir. Akdağmadeni Müftülüğü Sendika binası gibi çalışmaktadır. Ve Müftünün söylediği keramet sayılarak üyelerimizi istifa ettirdiler.

“Adalet Bir Gün Sizede Lazım Olabilir.”

Hak Bir Sen olarak bu kadar deliller mevcut iken 2015 sayımına fesat karıştığından Üyelik Tesbit sayım toplantıları protesto ediyor. Hayırlı neticeler olmayacağından Bu tür toplantılara katılmayacağımızı belirtmek istiyorum. ”dedi

Başkan Berber, ”Bu Teşkilatta bu tür uygulamalar yapılıyorsa, Teşkilata Allah rahmet eylesin!

Elimizdeki diğer il ve ilçelerde yapılan bu tür usulsüz uygulamaları, bilgi ve belgelerde Çalışma Bakanlığına “Evrakta ve İmzada Sahtecilik, Devleti ve Kişileri Zarara Uğratmak” başta olmak üzere birçok iddiayla birlikte adli makamlara başvuracağız. Bu haksızlıkların giderilmesini bu hususta yapacağınız çalışmalarda hakkaniyetli olacağınızı umuyorum. Saygı sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. ”dedi

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum