Halep İçin Fiili Dua Vaktidir

HAK BİR SEN

Genel Haberler
Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber bir basın toplantısı düzenledi
Halep İçin Fiili Dua Vaktidir

      İslam dünyasının gözbebeği Halep ateşler altında. Müslümanların vurdumduymaz tavırlarından cesaretlenen şer güçler katliamlarına her geçen gün yenisini ekliyor. ABD, Rusya, Çin ve İran'ın menfaat çatışmalarının ortasında kalan Halep adeta can çekişiyor. Yanıbaşımızda cereyan eden bu hadiseler karşısında birkaç yardım ve duadan başka bir şey yapamıyoruz.

      Hak Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Berber bir basın toplantısı düzenleyerek şunları söyledi:

"İslam dünyasının her bir tarafından feryatlar yükseliyor. Komşumuz Suriye birkaç senedir gerek Esed yönetimi gerekse dış güçler tarafından yapılan katliamlar ile zor günler geçiriyor. Son günlerde Halep'te tek bir müslüman kalmaması ve bu güzel beldenin tamamen şer güçlerin eline geçmesi için yapılan katliam bu işin ne kadar korkunç boyutlara ulaştığının bir göstergesidir. Halep'te bulunan müslümanlar iki büyük zulümden birisini tercih etmek hususunda zorlanıyor. Birincisi yurtlarını terk etmek, ikincisi kurşuna dizilerek öldürülmek. 

Müslümanlar olarak bizlere düşen ciddi vazifeler var. En önemlisi atalarımızın deyimiyle "Gavurdan dost, domuzdan post olmaz." ilkesini anlayıp müslümanlar ile işbirliği yapmak için adımlar atmak. Yani İslam Birliği'ni tesis etmek. Bunun için önce müslümanların itikadının düzgün olması lazım. Bir takım mazeretlere sığınarak müslümanlar ile birlikteliğin mümkün olmadığını dillendirmek, bu gibi atılımların baştan akamete uğratılması demektir. Önce inanmalı sonra harekete geçmeliyiz. 

Ayrıca çok dua etmemiz de lazımdır. Fakat unutmamamız gerekir ki; fiili dua olmadan kavli duanın bir hükmü olmaz.

Mevla Teala Hazretlerinden Halebimize en kısa zamanda ferahlıklar vermesini, müslümanların bir an önce birleştirmesini ve zalimlerin kurmuş oldukları tuzaklar içinde bırakmasını temenni ediyorum"

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum