Hak Bir Sen Yılbaşı Hakkında Uyardı

HAK BİR SEN

Genel Haberler
Hak-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cesim AŞANTUĞRUL, ’Dur! İsyan etme’ diyerek, müslümanların yılbaşı kutlamalarından uzak durmalarını tavsiye etti.
Hak Bir Sen Yılbaşı Hakkında Uyardı

DEĞERLİ KARDEŞLERİM;

Bir yolculuk serüveninin 365 gününü geride bırakmaktayız. Geride bıraktığımız bu takvimin hesabıyla uğraşmak ve tefekkür etmek lazımken, maalesef çokça üzülerek ifade etmek istiyorum ki; Müslümanlar batıl inanç peşine düşüp, adeta günah işlemekte birbirleriyle yarışıyorlar. Hâlbuki biz Müslümanlar Peygamber efendimizin "Hayır işlerinde yarışın" hadisi şerifini unutup tam tersini yapmaktayız. O yüzden günahta haramda yarışa girmiş vaziyetteyiz, bu günahta yarışın sonucu ateş olan cehennemi unutmuşuz.

Yılbaşı diye bilinen gün ve geceler manasına gelen, sayılı ömür senelerinin biri daha bitmesini ölüm denen akıbete bir adım daha yaklaşması, gençliğin zayıfladığı ihtiyarlığa merdiven dayadığı. Her senenin sonunda siyah saçlara biraz daha beyazlığın geldiğini, beyaz saçlara ise biraz daha ak olduğunun farkında olmalıyız.

Ve bu yılbaşı denen Hıristiyan adetini bizler günahlarla haramlarla azgınlıklarla kutlamaktayız. Bu yılbaşını kutlayanları zavallılar diye nitelendirmek istiyorum. şayet bir kutlama yapılacaksa, gelin bu ayda Mekke'nin fethini kutlayalım derim. Nebiler nebisi (SAV) ''Kim başka bir millete (başka inançtan insanlara) benzemeye çalışırsa, oda onlardandır." buyurmuştur. (Ebu Davut)

Âlemlerin rabbi olan Allah cc, ''Ey iman edenler Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirilerinin dostlarıdır. Kim onları dost edinirse oda onlardandır. (Maide 51)

Taklitçilik ve özenti öyle bir ruhumuza işlemiş ki, batının her şeyini taklit eder olmuşuz, Bu taklitçiliğimiz hayranlık noktasına gelmiş vaziyette, içimizde batılılardan daha çok batı değerlerini savunan zavallılar var. Bu zavallılar İslami değerlere karşı çıkmak ta, Allah'ın hükümlerini küçümsemekte, İslami olan her şeyi çağ dışı görmektedirler.

NOEL babanın geleceğini savunan ve yılbaşını kutlayarak bayram yaptığını zannedenler, İslam'ın güzelliklerine de çağdışı diyorlar. Ben Müslüman'ım diyen bir insan, nasıl olur da yılbaşını kutlar, günde en az kırk defa Fatiha'yı okuyan Müslüman, şöyle dua ettiğinin farkında değil mi? "Ya rabbi beni kendilerine gazap edilenlerin (Yahudiler) ve yoldan sapanların (Hristiyanlar) yoluna iletme" diyen Müslüman, nasıl oluyor da yılbaşı pisliğinde boğuluyor.

Müslümanların hemen akıllarını başlarına toplayıp tefekkür etmesi lazım. Müslüman'ın bayramı yılbaşı olmamalı, bu günde özel eğlenceler ve yiyecekler yapılmamalı, çevresindekilere eşine dostuna hediye almamalı, bundan vazgeçmelidir.

Dünyada onca Müslüman aç susuz ve sefalet içinde yaşarken dinimizde hiçbir yeri olmayan yılbaşı gününde bu kadar israf edilmemelidir. Müslüman uyanık olmalı yersiz harcamalarda bulunmamalı gereksiz alış veriş yapmamalıdır. ''Şıbli Hazretleri'' nin bir sözünü hatırlatma gereğini duydum. ''Ömürlerinden, bir seneyi daha tüketerek, varacakları sona biraz daha yaklaşan ahiret yolcuları,! Yaklaştığınız yerden hesaba çekilmeden önce, burada kendinizi hesaba çekin.

Bizlerde Müslüman olarak bu geride bıraktığımız takvim yapraklarının hesabını iyice yapmalıyız, Müslümanlar bu yılbaşı denen Hristiyan geleneğinde şu hususlara dikkat etmelidir.

1.Uydurulmuş bir NOEL BABA deyimine inanmayacak

2.Kumar aracı olan milli piyangoya ümit bağlamayacak

3.İçki, çekiliş, zina ve eğlenceden uzak duracak

4.Bu geceye özel yiyecek hediye vs. almayacak

5.Ait olduğu inanç gereği Müslümanca hayatına yön verecek

6.Kendi bayramı varken gayri Müslimlerin bayramında geleneğinde kendini kaptırmayacak

Şiir

O gece işlenen günahlar artar,

Mevlamız ameli mutlaka tartar,

Yarabbi sen bizi gafletten kurtar,

Yılbaşı gecesi kutlayamam ben...

 

El açıp Rabbim'e yalvarıyorum,

Ağlayıp secdeye hem varıyorum,

Yok mu derde derman hep arıyorum,

Yılbaşı gecesi kutlayamam ben...

 

İbadetle geçse o gün o gece,

Zikir ile dolsa dil hece hece,

Sabaha çözülse bütün bilmece,

Yılbaşı gecesi kutlayamam ben...

DEĞERLİ OKURLARIM;

Her zaman dediğim gibi sözde değil özde Müslüman olalım ve bu Müslümanlığımızı ölçelim yüzde kaç Müslümanız bunun hesabını yapalım, bırakın bu kâfirlerin âdetini, sizleri en kalbi sevgilerimle Allah ın selamıyla selamlayıp ve bizi yoktan var eden, varlıktan haberdar eden, haberdar edip imtihan eden, rabbül âlemine emanet ediyorum.

HAK-BİR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Cesim AŞANTUĞRUL

AĞRI HZ AYŞE CAMİİ İMAMI

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum